Admin Admin
Broj poruka : 415 Points : 5380 Репутација : 0 Datum upisa : 17.06.2012 Godina : 51
| Naslov: ГРАФИТИ | "ХА,ХА" Србија | Ned 29 Jul 2012 - 6:16 | |
| "ХА,ХА" Србија |
ГРАФИТИ
Графити: поруке и дефиниције хумористичког и сатиричног (понекад и трагичног) карактера; модерно фрескописање и покушаји потписивања; које су некада клинци, мало већи клинци и велики клинци-филозофи (успешни и они у покушају), док није били интернета, оваквих форума и фејсбука, писали, цртали и шкрабали по зидова зграда и кућа (ако може најбоље комшијине ), лифтовима и школама...
Овде и ви можете поставити ВАШ графит са потписом (ако у комшилуку немате слободан зид) или пренети неки добар графит са неког другог места ( под условом да сте регистровани на форуму ), или једноставно само уживати у читању и гледању добрих графита.
[Only admins are allowed to see this image] Узгред да поменемо и "формалну" дефиницију графита:
Графити представљају слање поруке на јавним површинама, у писаној или ликовној форми. Реч графити је настала од италијанске речи "graffito" сто значи шкрабати, а корен вуче од старе грчке речи "graphein" која значи писати. Постоје још од старе Грчке и Рима, а савремена историја графита почела је 1968. када графити почињу да се јављају по њујоршком метроу. Иако су за цртаче и уживаоце графити уметничко дело, у многим земљама су забрањени законом и третирају се као вандализам. У сврху УВОДА У ТЕМУ ево неколико добрих графита ... А ВИ НАСТАВИТЕ
- Када би избори могли нешто да промене, укинули би их.
- Калигула јесте први поставио коња за сенатора, али и ми коња за трку имамо.
- Врхунац глупости је кад засадиш чварке и чекаш да ти никне прасе !!!
- Историја нам је била учитељица живота. Онда су дошли манијаци и силовали учитељицу !!!
- Боље с бициклом у швалерацију, него с мерцедесом на посао !
- Док не пробам лава, за мене је свиња краљ животиња.
- Правог мушкарца нећете видети да пегла и пере - он то заврши пре него што се његова жена пробуди.
- Марко, пронађи девојку и ослободи купатило. (Твоја мама)
- Хитлерова последња жеља: Убијте Бату Живојиновића.
- Брак је оно што долази ПОСЛЕ живота а ПРЕ смрти !
- Кад џојстика нема, мишеви коло воде.
- Истерајте зло из жена. Утерајте им добро !
- Боли ме уво за све! ВИНСЕНТ ВАН ГОГ
- Мене новац и слава не занимају. Занима ме само новац!
- Да ли ће се у кревету одиграти комедија или трагедија зависи од КОМАДА.
БОМБАРДАН! (сећања)
Пре 13 година био је актуелан графит на једној згради: Ил бомбардујте ил да кречимо!
Истога дана увече, већ смо почели да се поздрављамо са Бомбардан! Међу многим графитима који су настајали у време бомбардовања земље подсећам вас на неколико њих:
- Извините, нисмо знали да је невидљив!
(поводом обарања стеалтх авиона ф-117а)
- Колумбо, јебем те радозналог!
- НАТО, предај се, сви ће да изгинемо!
- Бомбардујте и нас – нијесмо шугави!
(графит из Никшића који је једно време био „ослобођен“ редовног бомбардовања)
- НАТО, овде смо ми цигани, војска је на 500 метра даље!
(графит у "циган-малој" близу војног аеродром а у Нишу)
- Да није бомбардовања никад не бих средио подрум!
- Нисам ја печурка па да растем у подруму!
(транспарент носила једна девојчица)
- Мостови су срушени – опстаћемо макар морали да ходамо по води!
- Немци не могу без Срба – није било рата, а да нису дошли да нас обиђу!
- Кинези ће се осветити Америма за порушену амбасаду.
Бациће атомску бомбу на америчку амбасаду у Београду.
Неколико година по бомбардовању неко је на један зид написао графит који се и данас препричава: Кад ће поново да нас бомбардују па да се опет дружимо!
Стварно, а што се не бисмо мало дружили и без пратећих ефеката. У ту сврху желим вам много дружења на овом форуму. | |
|
Admin Admin
Broj poruka : 415 Points : 5380 Репутација : 0 Datum upisa : 17.06.2012 Godina : 51
| Naslov: Графит у Кикинди Pon 30 Jul 2012 - 20:05 | |
| [Only admins are allowed to see this image] Војвођанин ми није деда, а није ни тата, ми смо Срби из равног Баната !!!
(графит из Кикинде) | |
|